Servis električnih šporeta

Servis električnih šporeta

Današnje domaćinstvo se ne može zamisliti bez električnog šporeta. Savremene tehnologije proizvodnje novih električnih šporeta dovele su do toga da sve češće imamo odvojene rerne od ringli ili indukcionih ploča.

Kvarovi na električnim šporetima najčešće su: kvar rerne odnosno kvar donjeg ili gornjeg grejača, kvar na prekidaču za ringle i kvar na napojnom kabelu električnog šporeta.

Većina današnjih ringli su ravne ploče koje su pravljene od termo stakla, uprkos brojnim prednostima u odnosu na stare, njihova velika mana je što u slučaju loma nije moguće zameniti staklo jer nije isplativo i gotovo je nemoguće naći zamensko.

Pored električnih šporeta postoje i kombinovani šporeti koji koriste kombinaciju elektičnih i gasnih instalacija, kao i šporeti na gas.

Kod gasnih šporeta najčešći kvarovi su zaprljana dizna za plin na samoj pečurci koja onemogućava dobro sagorevanje plamena i samim ti dolazi do neadekvatnog rada šporeta.

Kod gasnih šporeta jako je važno da je napojno crevo za plin u dobrom stanju kako ne bi dolazilo do curenja gasa i samim tim do neželjenih posledica kao što je požar. Stoga crevo za plin treba periodično kontrolisati i na svake 2-3 godine menjati bez obzira što na oko izgleda dobro.

Šporeti na gas koriste gas iz gradske mreže ili boce koji se razlikuju po čistoći i kvalitetu. Treba obratiti pažnju koje su dizne nameštene na samom šporetu jer u slučaju da nisu namenjene za odredjeni gas, šporet neće raditi ispravno.

Naš tim električara je spreman da odgovori svakom kvaru elektrčnog, gasnog ili kombinovanog šporeta stoga nas pozovite i izlazimo isti dan na teren da ustanovimo problem i otklonimo kvar ili da priključimo vaš šporet.

Vršimo popravke svih šporeta kao sto su: Gorenje, Bosh, Hansa, Indesit, AEG, Zanus, Elektrolux, Beco, Tesla, Vox, Whirlpool …..

Leave a Comment